Att resa sig igen

Smartcoachen Anna Evertsson är ett bevis på att det går bara man vill.

Företaget har funnits i 10 år och är ett led i Annas rehabilitering av sig själv. Hon delar med sig av sina erfarenheter och kunskap i enskilda samtal och grupper. Du hittar henne på en gård vackert belägen och fint inredd utanför Falkenberg.
Annas utbildning:

  • Diplomerad coach enligt ICF (International Coach Federation), LTM,
  • Utbildad Mental Tränare (Skandinaviska ledarhögskolan)
  • Rehabiliteringspedagogik, Krishantering
  • NLP (Neuro-Linguistic Programming)

Frågande läkare

Det började när Anna var barn, hon fick en värk som för alltid skulle påverka hennes liv. Smärtan och det som följde med den resulterade i sjukskrivning när hon var 19 år, ingen läkare hittade någon orsak.
Kanske var det det stora hästintresset som höll henne uppe, hon var tvungen att ta hand om sin häst och fann också glädje i det.

En tuff tid

Anna hade alltid drömt om en hästgård och den besannades när hon under en lugnare period i sitt liv träffade sin man, de fick barn men smärtan började bli outhärdlig och hon isolerade sig helt och hon hade svårt att ta sig upp ur sängen, rädd att det skulle göra ont. Hon tog en ofrivillig paus från livet.

En viktig insikt

Vid 30 års ålder fick hon diagnosen Fibromyalgi men hade misstänkt det redan tidigare. I samma veva började Anna inse att hon inte är smärta och kände att hon måste göra något. Hon började läsa Hälsopsykologi. Den stora vändningen kom på en föreläsning där hon får höra att man ska acceptera situationen som den är nu. Hon måste acceptera smärtan för att komma framåt. Hon läser flera hjälp till självhjälp böcker.

Inget är omöjligt

Under denna period börjar Anna träna sig och sin häst för Jörgen Schwartz och lär sig att arbeta hästen från marken, då hon fått acceptera att det gör för ont att rida. Men hon hittar även en sadel som tillåter henne att rida. Lyckan att kunna sitta på sin häst igen är så stor även om det bara rör sig om korta stunder.

Ny vändning

Under den svåra tiden gick hon också mycket upp i vikt och det blir ytterligare ett steg i hennes rehabilitering att ta tag i den. Hon skriver in sig på ViktVäktarna. När en av coacherna slutar i Falkenberg blev hon tillfrågad att ta över vilket hon gjorde. Hon utbildade sig mer startade eget företag 2007 och blev och är en omtyckt coach på ViktVäktarna.

Hon kan om hon vill

Förutom att coacha på ViktVäktarna tar hon emot hemma, arbetar som coach för Falkenbergs kommun och har även börjat rikta in sig på ryttare som behöver hjälp att hantera tävlingsnerver och prestera bättre. Hon är också delägare och engagerad i nätverket Entreprenörer tillsammans.

Välkommen att höra av dig för att få hjälp!

Läs mer om Anna och smärta
Läs mer om Anna och hennes liv
Se klippet om Anna från Malou efter 10, TV 4

Mental Pepp Ljudfiler med SmartCoachen Anna Evertsson