Att resa sig igen

Smartcoachen Anna Evertsson är ett bevis på att det går bara man vill.

Företaget har funnits i mer än 10 år och är ett led i Annas rehabilitering av sig själv. Hon delar med sig av sina erfarenheter och kunskap i enskilda samtal och grupper. Du hittar henne på en vackert belägen och fint inredd gård utanför Falkenberg.


Annas utbildning:

  • Diplomerad coach enligt ICF (International Coach Federation), LTM,
  • Utbildad Mental Tränare (Skandinaviska ledarhögskolan)
  • Rehabiliteringspedagogik, Krishantering
  • NLP (Neuro-Linguistic Programming)
  • ViktVäktar-coach

Läkare utan svar

Det började när Anna var barn, hon fick en värk som för alltid skulle påverka hennes liv. Smärtan och det som följde med den resulterade i sjukskrivning när hon var 19 år, ingen läkare hittade någon orsak.
Kanske var det det stora hästintresset som höll henne uppe, då hon var tvungen att ta hand om sin häst och fann också glädje i det.

En tuff tid

Anna hade alltid drömt om en hästgård och den besannades när hon under en lugnare period i sitt liv träffade sin man och de fick barn tillsammans. Tyvärr började smärtan bli outhärdlig och hon isolerade sig helt. Hon hade svårt att ta sig upp ur sängen och kände en rädsla för att det skulle göra ont. Hon tog en ofrivillig paus från livet.

En viktig insikt

Vid 30 års ålder fick hon diagnosen fibromyalgi men hade misstänkt det redan tidigare. I samma veva började Anna inse att hon inte är smärta och kände att hon måste göra något. Hon började läsa hälsopsykologi. Den stora vändningen kom på en föreläsning där hon fick höra att det hjälper om man kan acceptera situationen som den är nu. Hon behövde själv acceptera smärtan för att komma framåt. Hon läste flera "hjälp-till-självhjälpsböcker" och fortsätter göra det även idag.

Inget är omöjligt

Anna älskar hästar och älskar att rida. Efter många år då det har gjort alldeles för ont i kroppen för att hon ska orka rida blev det viktigare än någonsin att hitta en väg framåt. Hon anlitar Jörgen Schwartz som hjälper henne ta till sig strategier och metoder för arbeta hästen från marken. Hon hittar även en sadel som tillåter henne att rida utan alltför mycket smärta. Lyckan att kunna sitta på sin häst igen är så stor även om det bara rör sig om korta stunder. Inget är omöjligt, men kanske annorlunda än tidigare. 

Ny vändning

Under den svåra tiden gick hon också mycket upp i vikt och det blir ytterligare ett steg i hennes rehabilitering att ta tag i den. Hon skriver in sig på ViktVäktarna och det ledde så småningom till att hon blev tillfrågad om att ta över som coach. 2007 startade hon företaget SmartCoachen.

Välkommen att höra av dig för att få hjälp!

Läs mer om Anna och smärta
Läs mer om Anna och hennes liv
Se klippet om Anna från Malou efter 10, TV 4

Mental Pepp Ljudfiler med SmartCoachen Anna Evertsson